1.100,00 RSD

Ruka u Vatri - Staša Bajac

Roman

---

Godina izdanja: 2023
Izdavač: Geopoetika
Format (cm): 20
Broj Strana: 184
ISBN: 978-86-6145-412-7

---

Ona je novinarka. Snima dokumentarne filmove o kriminalcima, stalno je u pokretu, hrabra i osetljiva. „Raskopava zemlju do podzemnih voda koje zaobilaze i tužilaštvo i policija.“ Iako pravi svojevrsni omaž prepoznatljivim ženskim imenima ove vrste novinarstva, posebno onima koja više nisu među nama, u svom romanu prvencu Staša Bajac i sižeom i stilom odlazi izvan očekivanog i predvidivog. Roman Ruka u vatri je i krimi i ljubavna priča, boji ga i nasilje i toplina, smrtna ozbiljnost i sarkazam, opasnost i strast; hod je ovo po ivici, koji čitaoce zbunjuje i od kog se ježe. Snažan sociološki aspekt, izražen u prikazivanju društva i porodice kao njegove osnovne ćelije, obogaćen je duhovitim, a složenim poređenjem savremenog Beograda i Berlina, šire Balkana i Zapada – vešto, mudro, do detalja perceptivno oslikavanje različitih kultura i mentaliteta, bez glorifikacije i zauzimanja strana.
Aktuelan, ideološki i psihološki utemeljen, inovativan, uzbudljiv roman, u kojem reči pulsiraju od napetosti i grca do opuštanja po najtoplijim emocijama, sve dok vam opet ne „zazidaju plač u ustima“.

Jasna Novakov Sibinović


„Ruka u vatri je ono što je i snažno i mekano, opasno i emotivno, sirovo i cinično. Ono što te tera da čitaš u dahu, da prepisuješ delove i šalješ prijateljima. Put od prezira do zaljubljenosti, pogled u prelepu tamu zbog koje izgorimo.”

Nikola Ljuca, reditelj


---

Foto: Vesna Lalić

- +
Please choose: